Daniela Ahlén - Corinne

Daniela Ahlén som är producent för grammisgalan tittade förbi för att tuffa till sin frisyr lite. Hon gick från en ganska vanlig lång frisyr med uppklippta länder till en cool  frisyr med massvis av attityd i.

Corinne slizade ur längderna rejält för att få till den tuffa spretiga känslan och dom klippte ner sidorna rejält för att få en undercut som ger hela frisyren mer edge och tuffhet.


Före





Efter



Sofis Modes Julshopping - Corinne




Du har väl inte missat att Corinne kommer finnas på plats under Sofis Modes Julshoppingturne?
Passa på att få håret stylat och få enkla tips om hur just du kan få ditt drömsvall.

Gå in här för att anmäla dig till SOFIS MODES JULSHOPPING


Tomten på besök

Trots bristande julkänsla så har vi på Corinne&Friends tagit fram julgranen och pyntat inför första advent. Vi fick även finbesök i veckan då Tomten passade på att trimma både skägg och hår för att vara i toppform inför högsäsongen.

Tomten är en god vän till Corinne som faktiskt skulle på julmarknad och agera tomte och satsade stenhårt för att skapa julkänsla och se till att alla barnen i Ulricehamn var säkra på att han verkligen finns och att dom skulle vara snälla fram till jul.



Sturegallerian 20 år

Sturegallerian fyller 20 år och det firar vi imorgon kväll den 26/11 från 19.30 till 22.00 med att erbjuda 20% rabatt på allt i vår shop!
Redken, Kerastase, Matrix, Biolage, L'Oréal Proffessional, GHD, Stylein, d.brand, SOPHIE by SOPHIE, mm.

Välkomna!





Julerbjudande


Inspiration - Lockiga hår - Corinne

Vi får ofta samtal och mejl från kunder som har det kämpigt med sina lockar. Många gör allt för att slippa dom och tycker det är allt annat än kul att styla håret. Corinne hade en morgon då hela personalen samlades för att vidareutbilda sig inom lockiga hår. Corinne demonstrerade en klipp och en färgteknik på sin lockiga modell och vi diskuterade fram och tillbaka om do´s and dont´s när det kommer till lockiga hår. Kika nedan för att se resultatet.











När kort bli kortare.

Corinne hade för några veckor sedan en modig kund som klippte av sina längder till en tuffare page. Efter några veckor kände hon att hon hade fegat och kom tillbaka för att korta ner det ytterligare. Det blev en supersnygg sexig look med variationsmöjligheter till det oändliga.







Kika in den tidigare frisyren här!

Balmain- Inspiration våren 2010

Balmain har säsong efter säsong inspirerat en hel värld av fashionistas och har ännu inte gjort oss besvikna. Här kommer lite smått och gott från våren 2009




Katrin Zytomierska - Ellinor

Katrin var här och fick härligt långt hår hos Ellinor.

Katrin ville ha ett tjockare hår inför hösten och vi satte i 50 slingor för att få en fylligare känsla på håret. Vi blandade två olika nyanser för att framhäva skiftningarna hon har i sitt hår och för att få en naturlig look. Katrin fick sitta i ca 4 timmar för att fylla ut sitt hår och det håller i tre till sex månader. Priset varierar men en förlängning ligger mellan 5200-8200 beroende på utgångsläget säger Ellinor.









Läs Katrins henns blogg här!

Amelia - Sofia Källgren - Maryam

Sofia Källgren har gjort en stor interjuv i senaste Amelia. Innan var hon och fick hår ock make fixad av hennes frisör Maryam.



Inspiration - Killar - Marc by Marc Jacobs

New York fashion week slutar aldrig inspirera och en designer som har satt en otroligt cool look för våren 2010 är Marc Jacobs för det egna märket Marc by Marc Jacobs.
Så här får ni killar gärna se ut i vår.


Marcella - Hannah

Metros modebloggerska Marcella gjorde ett besök hos Hannah igår. Läs mer här!


Inspiration - Gucci

Hur inspirerande var inte Guccis fall/winter kampanj?
Klippningarna, färgerna, stylingarna!
Samtidigt som alla looker andas fashion så känns det tidlöst och otroligt användbart.
Du kan alltså utan problem riva ur kampanjen ur tidningen, boka en tid hos oss, och säga;
"Precis sådär vill jag se ut!"




Extensionskurs

För att få ett längre eller tjockare hår så kan du sätta i extensions. Det är en superbra lösning för dig som tycker att ditt hår växer för sakta eller helt enkelt inte är fylligt nog. 
Men det är mycket man ska tänka på före både som kund och frisör.
Vi bokar alltid in en konsultation innan vi utför behandlingen, där vi nogrannt går igenom skötselråd, produktrådgivning och självklart längd, färg och fyllighet.
Vi jobbar vi med Simply naturals hår. Det är 100% äkta människohår som fästes in i ditt egna hår med keratinvax. Håret sitter mellan 3-6 månader innan det bör bytas ut.
 

Så här såg det ut när Simply Natural var och hade kurs på salongen





En hårförlägning går på 5200 - 8200 kronor på salongen, och bokas endast in efter konsultationen.


För att boka tid för konsultation eller frågor ang extensions, ring 08 30 90 29.


Inspiration - Paris

Inspiration är en väldigt viktig nyckel i vår bransch. Att se något som får en att tänka om och se saker på ett annorlunda sätt är guld värt. Inspiration behöver inte vara highfashion, utan du kan hitta "det" överallt.
Alltifrån mormors pärlhalsband, spetsduk eller den skräddarsydda dräkten från 50-talet. Till streetstylade indiekids som hänger i klasar runt söder.
Det handlar om att vara openminded och våga ta till sig nya saker.
Ett säkert kort för att få en maxad inspirationsdos är att resa. Byta miljö ger en andra ögon. Du ser och uppskattar saker på ett helt annat sätt än hemma. Och framförallt, du är öppen för upplevelser.

Corinne får tack vare sina frilansjobb resa världen över och jobba på de mest otroliga miljöerna.
Håll utkik i bloggen för behind the scene bilder från hennes resor.

Therese (F) spenderade helgen i Paris. Här kommer lite bilder och förhoppningsvis lite inspiration

J´adore Paris!
Vilken underbar stad.
Chica tjejer, highfashion butiker, klassiska brasserier, underbara fasader, design, Marais. Jag kan göra listan lång.

Vi började vår weekend på turistiga, men dock så klassiska Champs elysée.
Stannade taxin utanför Louis Vuitton, och möttes av en bländade skönhet.
Klackar to die for, långa, vackra gasellben och ett sådant välfönat och vackert hår så att jag blev knäsvag. Hennes ögon täcktes av stora, glammiga glasögon. Det var Celine Dion.
Ok, hon är inte den absoluta ITgirlen, men vilken star quality och pondus hon hade. Breathtaking!

Champs Elysée, Avenue Montaigne och Saint-Honoré är väl värt ett besök även fast plånboken inte tillåter. Precis som Marais, fast det är den totala motsatsen.








Jag fullkomligt slukade Sofi Fahrmans, ELSAS MODE under resan. Och lite ironiskt var det när jag låg på hotellrummet och läste att Hugo hade ett möte med Marc Jacobs på resurangen Georges. Eftersom vi hade ett bord bokat några timmar senare på just den resturangen.
Den Côstesägda resturangen är kanske ett hotspot för "hippa" turister. Men väl värt ett besök för den magiska utsikten ifrån 6e våningen i coola Pompidou. Du har hela Paris by night under dina fötter!


Det är inte så konstigt att Lanvin, Givenchy, Balmain, Chanel, Balenciaga, Louis Vuitton, YSL, Sonia Rykiel, Dior, Christian Lacroix och många fler lyckas överträffa sig själva gång på gång.
Det finns inga kvinnor i världen som lyckas klä sig så elegant och avslappnat på en och samma gång som kvinnorna i Paris.


New York i all ära. Men man behöver inte åka så långt för en fashiondos. Ca två timmar, sen är du i Paris.
Jag lovar dig, du kommer inte bli besviken...
Eller som "Elsa" skulle ha sagt; Double thumbs up!


Inspiration - Herrfrisyrer

När det kommer till killar och deras frisyrer känns utbudet av förnyeelse alltid lite begränsat.
Här kommer lite bilder med inspiration för att få fram lite variation på det korta håret.




Bröllop - Emma

Emma gjorde en höstbrud i slutet av september där hon gjorde både uppsättning och makeup. Inspirationen kom från Sienna Miller med hennes romantiska fläta i framhåret. Vi gjorde en Klassisk knut i nacken och flätan fick stå för alla detaljer och fokus. Makeupen la vi i varma guldbruna toner som matchade brudens egna färger.




(Bilderna är lånade från http://kickifotograf.blogspot.com/)


Sofis mode - Julshopping - Corinne

Du har väl inte missat julshoppingen med Sofis modeklubb? Corinne&Friends kommer finnas på plats och hjälpa dig med stylingtips inför julens alla fester. Läs mer här!





I Arkivet - Idol 2007

Spänningen tätnar i årets Idol. Vilken är er favorit?

Kollar man tillbaka några år så var faktiskt vi med i produktionen 2007.
Alla finalister fick komma till oss och få en makeover.
Det var en helt galen dag på salongen. Mycket sång, svett och några tårar.
Men det är väl det Idol går ut på? =)

Kommer ni ihåg vilka som var med?



Expressen fredag - Elin Kling - Charlie

Elin Kling var på salongen och fick håret stylat av Charlie. Resultatet såg du kanske i Expressen Fredag`s bilaga.

 
(Bild från Elin Kling`s blogg)

För er som inte vet så är Charlie från Sidney/Australien. Han har nu jobbat hos oss i ca ett år och är väldigt omtyckt hos oss kollegor. Många är väldigt nyfikna på vem han är så därför ställde vi några frågor.

C&F: Hur länge har du jobbat som frisör?
C: Jag har jobbat i 6 år. 4 år i Australien och 2 år i Sverige

C&F: Du har många gånger sagt att det är stor skillnad på att jobba som frisör i Sverige jämfört med i Australien. Vilka är de största kontrasterna?
C: I Australien lever du ett "rockstarliv" som frisör. Ingen tar yrket speciellt seriöst utan de flesta kommer och går som de vill. Sen är 99,9% av alla killar som jobbar ultragay så som kille måste du brottas med många fördomar hela tiden.
Här i Sverige kan du verkligen kan göra en karriär som frisör och det är mycket högre krav på din utbildning.
Så vill man leva highlife är Sidney grymt, medans Stockholm ger dig mycket bättre karriärsmöjligheter.

C&F: Vad är den största skillnaden på dina kunder i Sverige jämfört med dom du hade i Australien?
C: För det första så ligger Australien ca 2-3 år efter i modet. I Stockholm har alla superkoll på allt och du måste som stylist hålla dig update hela tiden.
Men den största skillnaden står nog killarna för. I Sidney vill killarna antingen ha surflooken eller "Citylooken" som vi kallar den. Det är maskinkort i nacken och sidorna och rufsigt upptill. I stockholm är killarna mycket mer modemedvetna och de vet verkligen vad de vill ha. Och de är mycket mer edgy här. Synth, army och internatlooken skulle du aldrig se i Sidney eftersom beachmodet är så pass stort där. Möjligtsvis i Melbourne, där är dom lite mer edgy.
Sen skulle aldrig en kille i Sidney lägga pengar på en hårprodukt från en salong. Här i Stockholm köper nästan alla killar med sig minst en produkt efter sin behandling.

C&F: Hur skiljer sig tjejerna åt?
C: ALLA tjejer har långt, uppklippt hår. Med blekta slingor.
Och eftersom solen lyser mer i Sidney så har de flesta väldigt risig kvalitè, vilket gör att de måste gå mer regelbundet till frisören. I Sidney har många en stående tid var 6 vecka för klipp och sling.
Det enda som skiljer tjejerna åt är längden på håret. Vissa har axellångt uppklippt hår, andra har långt uppklippt hår.
I Sverige är tjejerna mycket mer modemedvetna så här ser du många med riktigt kort hår. Helblekning existerar inte i Sidney medans vi har många kunder som gör det här i Stockholm. Så återigen så måste jag säga att i Sidney ser tjejerna väldigt vanliga ut i håret medans Stockholms kunderna är mycket mer trendiga.
En annan stor skillnad är att i Sverige har det varit väldigt populärt bland kunder att få en sån kall nyans som möjligt på det blonda håret. Det skulle aldrig hända i Sidney, för där vill alla ha en varm och guldig ton. Varma färger överlag är väldigt populära i Australien.

C&F: Så Charlie, hur tycker du som frisör och kille att en tjej ska se ut i håret?
C: Min smak har ändrats rejält sen jag kom till Sverige. Från att ha älskat långt, blont hår, med lite uppklippta längder och lagom volym. Till att tycka att riktigt kort hår är hett på tjejer. Jag gillar nog allt. Det handlar mer om hur du som tjej bär upp din frisyr och om du känner dig snygg och bekväm.

C&F: Vad tycker dina kompisar i Sidney om att du har flyttat till kalla, regninga Sverige för att jobba?
C: De är avundsjuka eftersom jag får jobba med så många snygga tjejer. Haha.

C&F: Hur ser dina framtidsplaner ut? Kommer du stanna i Sverige för gott?
C: Att få jobba i Stockholm, och speciellt på Corinne & Friends är oerhört utvecklande och jag ser det som en enorm chans att kunna växa som frisör. Det är en erfarenhet som jag aldrig skulle kunna få i Sidney. Men min dröm är självklart att Corinne & Friends blir ett blobalt företag och att vi öppnar en salong i Sidney.
För jag kommer aldrig kunna lämna stranden...

Inspiration - Håruppsättningar

Håruppsättningar har varit alla badhairdays bästa vän långt tillbaka i tiden. 
Här är några bilder som vi inspireras av.





I Arkivet - Modebloggerskorna i Cafè - Corinne


Nämen vad har vi här?
En mörkhårig Elin Kling och en korthårig Sofi Fahrman?
Mycket har förändrats på två år. Både utseende och karriärsmässigt.
Cecilia har fått lilla Bonnie, Elin och Sofi har byggt upp sina egna modeimperium med framgång ala Donald Trump.
Sofi har dessutom i dagarna släppt sin första debutroman "Elsas Mode" som kanske ger oss en liten inblick i hennes annars hemliga "Sex & The City" liv i Nevvan.

Dessa bilder är från tidningen Cafès reportage våren 2007.
Det var Corinne som stylade alla tjejer inför plåtningen.





Inspirationsmorgon - Anna

För att få lite inspiration och få vara lite kreativ så hade Anna en inspirationsmorgon med oss på salongen. Tanken var att komma bort från de välfönade håren och hitta alternativ till enkla vardagsstylingar.
Här kommer lite bilder...



RSS 2.0