Tips från coachen!

Att ha ett fint hår, utan trassel och slitna toppar är inte självklart.
Det är många "småsaker" som man bör tänka på,
och som faktiskt gör stor skillnad för just ditt hår.
Här kommer 10 tips från oss som gör att du får en bra grund.

1. Daglig vård
Daglig rutin med schampo och balsam och därefter ett spraybalsam. Änvänd hårinpackning en gång i veckan för extra vård.

2. Kallt, kallt, kallt!
Använd aldrig hett vatten, då torkar du ut håret. Genom att skölja igenom ditt hår med kallt vatten ger du håret en finare lyster.

3. Bestäm träff med inpackningen

Använd en inpackning en gång i veckan. Applicera inpackningen i handdukstorrt hår och kamma sedan igenom håret från rot till topp. Låt inpackningen verka i minst fem minuter och skölj därefter noga.

4. Klipp lite men ofta
Ditt hår kommer att bli ännu vackrare om du klipper det regelbundet. Var åttonde till var tionde vecka är lagom. Du behöver inte klippa mycket varje gång, en uppfräschning av topparna räcker för att hålla håret i bästa kvalitet.

5. Vått hår är ömtåligt
Borsta aldrig vått hår - använd istället en bredtandad kam eller fingrarna för att separera tovor och trassligt hår innan du stylar det.

6. Hälsosamt liv, hälsosamt hår
Du kommer att märka att ditt hår förbättras om du äter regelbundet och hälsosamt. Både din hy och ditt hår kommer att bli lidande om du inte tar hand om din hälsa.

7. Ta hand om ditt hår under sommaren
Ditt hårs färg, lyster och kvalitet kan påverkas av de faktorer som sommaren innebär i form av saltvatten, UV-strålning och klor. Använd produkter med UV-filter, gärna ett spraybalsam för att motverka att håret torkar ut.

8. Var försiktig i solariet
Strålningen i solariet har samma negativa effekter som den du utsätts för utomhus. Om du solar i solarium regelbundet kommer inte bara din hy ta skada, håret kommer dessutom att blekas samt bli torrare och skörare.

9. Borstar
Borstar av bra kvalitet är nästa lika viktigt som schampo och balsam om du vill ha ett bra resultat.  Om du vill få mer volym så ska du välja en rundborste och om du behöver en borste för att reda ut håret så ska du välja en paddelborste.


10. Och glöm inte det är inte hur MYCKET...

...utan hur VARSAMT du borstar ditt hår som är det viktiga. Om ditt hår är väldigt trassligt är det bra att börja reda ut ute i topparna för att sedan jobba sig uppåt. Använd ett spraybalsam för att göra det lättare att reda ut håret.



I sammarbete med ORIFLAME


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0