Expressen fredag - Elin Kling - Charlie

Elin Kling var på salongen och fick håret stylat av Charlie. Resultatet såg du kanske i Expressen Fredag`s bilaga.

 
(Bild från Elin Kling`s blogg)

För er som inte vet så är Charlie från Sidney/Australien. Han har nu jobbat hos oss i ca ett år och är väldigt omtyckt hos oss kollegor. Många är väldigt nyfikna på vem han är så därför ställde vi några frågor.

C&F: Hur länge har du jobbat som frisör?
C: Jag har jobbat i 6 år. 4 år i Australien och 2 år i Sverige

C&F: Du har många gånger sagt att det är stor skillnad på att jobba som frisör i Sverige jämfört med i Australien. Vilka är de största kontrasterna?
C: I Australien lever du ett "rockstarliv" som frisör. Ingen tar yrket speciellt seriöst utan de flesta kommer och går som de vill. Sen är 99,9% av alla killar som jobbar ultragay så som kille måste du brottas med många fördomar hela tiden.
Här i Sverige kan du verkligen kan göra en karriär som frisör och det är mycket högre krav på din utbildning.
Så vill man leva highlife är Sidney grymt, medans Stockholm ger dig mycket bättre karriärsmöjligheter.

C&F: Vad är den största skillnaden på dina kunder i Sverige jämfört med dom du hade i Australien?
C: För det första så ligger Australien ca 2-3 år efter i modet. I Stockholm har alla superkoll på allt och du måste som stylist hålla dig update hela tiden.
Men den största skillnaden står nog killarna för. I Sidney vill killarna antingen ha surflooken eller "Citylooken" som vi kallar den. Det är maskinkort i nacken och sidorna och rufsigt upptill. I stockholm är killarna mycket mer modemedvetna och de vet verkligen vad de vill ha. Och de är mycket mer edgy här. Synth, army och internatlooken skulle du aldrig se i Sidney eftersom beachmodet är så pass stort där. Möjligtsvis i Melbourne, där är dom lite mer edgy.
Sen skulle aldrig en kille i Sidney lägga pengar på en hårprodukt från en salong. Här i Stockholm köper nästan alla killar med sig minst en produkt efter sin behandling.

C&F: Hur skiljer sig tjejerna åt?
C: ALLA tjejer har långt, uppklippt hår. Med blekta slingor.
Och eftersom solen lyser mer i Sidney så har de flesta väldigt risig kvalitè, vilket gör att de måste gå mer regelbundet till frisören. I Sidney har många en stående tid var 6 vecka för klipp och sling.
Det enda som skiljer tjejerna åt är längden på håret. Vissa har axellångt uppklippt hår, andra har långt uppklippt hår.
I Sverige är tjejerna mycket mer modemedvetna så här ser du många med riktigt kort hår. Helblekning existerar inte i Sidney medans vi har många kunder som gör det här i Stockholm. Så återigen så måste jag säga att i Sidney ser tjejerna väldigt vanliga ut i håret medans Stockholms kunderna är mycket mer trendiga.
En annan stor skillnad är att i Sverige har det varit väldigt populärt bland kunder att få en sån kall nyans som möjligt på det blonda håret. Det skulle aldrig hända i Sidney, för där vill alla ha en varm och guldig ton. Varma färger överlag är väldigt populära i Australien.

C&F: Så Charlie, hur tycker du som frisör och kille att en tjej ska se ut i håret?
C: Min smak har ändrats rejält sen jag kom till Sverige. Från att ha älskat långt, blont hår, med lite uppklippta längder och lagom volym. Till att tycka att riktigt kort hår är hett på tjejer. Jag gillar nog allt. Det handlar mer om hur du som tjej bär upp din frisyr och om du känner dig snygg och bekväm.

C&F: Vad tycker dina kompisar i Sidney om att du har flyttat till kalla, regninga Sverige för att jobba?
C: De är avundsjuka eftersom jag får jobba med så många snygga tjejer. Haha.

C&F: Hur ser dina framtidsplaner ut? Kommer du stanna i Sverige för gott?
C: Att få jobba i Stockholm, och speciellt på Corinne & Friends är oerhört utvecklande och jag ser det som en enorm chans att kunna växa som frisör. Det är en erfarenhet som jag aldrig skulle kunna få i Sidney. Men min dröm är självklart att Corinne & Friends blir ett blobalt företag och att vi öppnar en salong i Sidney.
För jag kommer aldrig kunna lämna stranden...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0