5 tips till ett friskare hår





1. Gå aldrig och lägg dig med blött hår. Det sliter enormt på håret och skapar en  onödig frissighet och hårbottensproblem. Tvätta håret någon timme innan du lägger dig och låt det gärna självtorka. Sov gärna med en fläta eller en lös "Lilla My" knut.

2. Köp en liten svinhårsborste som du alltid kan ha med dig. Se till att borsta håret flera ggr per dag, du ser då till att hårets naturliga fetter fördelas ut på längderna och stärker håret.

3. Variera din uppsättning. Testa att inte ha din tofs på samma ställe hela tiden, det nöter av håret och kan ge ett ”band” av avslitna toppar runt om håret.
Variera med flätor, olika knutar och halvuppsättningar för att slippa slitage.

4. Många salonger idag har salongskurer som är en mer djupverkande inpackning som görs på salong. Dessa håller upp till 16 tvättar och är upp till 4 gånger starkare än de du köper med dig hem. Passa på medans du klipper dig att bygga upp håret och få en bra bas att jobba med hemma.

5. Jobba med ett torrschampo för att spara på håret och slippa tvätta det för ofta. En bonus är att det ger lite stadga i botten och en härlig känsla av volym.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0